Ga naar de inhoud

Directions EMEA 2021 Een terugblik

Van 27 t/m 29 oktober vond de Directions EMEA plaats en dit keer in Milaan. Directions EMEA is een jaarlijkse conferentie waar Microsoft, Microsoft Dynamics 365 Business Central-partners en -softwareleveranciers (ISV’s) uit alle hoeken van Europa samenkomen om te netwerken, inspiratie op te doen en de laatste trends en ontwikkelingen te bespreken rondom het platform Business Central. Uiteraard was SucceedIT ook aanwezig.

De 3 belangrijkste updates

#1 Business Central groei!

In twee jaar tijd …

  • is het aantal partners dat Business Central verkoopt meer dan verdubbeld, van 1.400 naar meer dan 3.300;
  • vertienvoudigde het aantal Business Central-klanten van 2.000 naar 20.000;
  • zijn er vier keer zoveel bedrijfsoplossingen beschikbaar op de AppSource. In 2019 waren dat er 450, vandaag de dag zijn het er meer dan 1.800 – en het aantal groeit met de dag;
  • kiezen meer en meer bedrijven Business Central als ERP. Business Central SaaS is nu een wereldwijde oplossing en is beschikbaar in meer dan 70 landen in alle continenten.
emea roadmap
Presentatie Business Central Roadmap

Mooie cijfers die een explosieve groei laten zien van het SaaS-platform Business Central. “Ik ben vooral onder de indruk hoe snel Microsoft Business Central groeit binnen de ERP-markt en hoe ze prioriteit geven aan Business Central binnen de Microsoft365-suite”, aldus Mark-Jan Hennink, mede-eigenaar SucceedIT.

Naast de mooie groeicijfers zijn er wereldwijd nog circa 160.000 klanten die Dynamics NAV gebruiken, waarvan 50% NAV 2009 of zelfs een nog oudere versie. Een klein aantal klanten profiteert nu dus van de doorlopende innovaties van Microsoft Business Central.

#2 EMEA Roadmap Business Central – wat gaat er nog komen?

Makkelijker instappen – onboarding
Met een nieuw onboarding framework met snelle weergaven wordt de ervaring voor nieuwe Business Central-gebruikers flink verbeterd. Zo helpt het nieuwe gebruikers om de belangrijkste functies in één oogopslag te begrijpen en daardoor sneller productief te zijn. 

Performance-verbeteringen
Het doel om een goede performance te bieden ligt op een percentage van 99,95%. In de afgelopen periode is een percentage van 99,65% behaald. Microsoft-monitoring zet indien nodig automatisch extra capaciteit in. Het gebruik van de performance-toolkit is alleen mogelijk in sandbox (of on-premise). Hierin kun je bepaalde onderdelen gericht instellen om analyses te maken.

Security
Microsoft heeft flink geïnvesteerd in beveiliging en compliance en heeft haar diensten op verschillende manieren geoptimaliseerd. Van gegevensversleuteling tot geautomatiseerde detectie van bedreigingen, identiteitsisolatie en just-in-time toegang.

Integratie Teams met Business Central
De integratie is nog verder verbeterd, met nog beter gestroomlijnde gesprekken waarbij je als gebruiker bijvoorbeeld een Business Central-record met iemand kan delen in een Microsoft Teams-chat, zonder dat de ontvanger een Business Central-licentie heeft.

#3 Directe partnership met Shopify

Naast dat Business Central volledig is geïntegreerd met het 365-pakket, zoals met Teams en Outlook, is er vanaf Q2-2022 ook een integratie met het e-commerce platform Shopify. De gegevens van het ERP en de e-commerce webshop synchroniseren dan direct met elkaar. Binnenkort is hier dus geen connector meer voor nodig en dat zal veel tijd en geld besparen bij het verkopen van producten.

Over SucceedIT 

SucceedIT is een van de grootste cloud-implementatiepartners van Dynamics 365 Business Central in Nederland. Wij leveren Microsoft365-oplossingen voor het automatiseren van kernprocessen bij mkb-bedrijven in Nederland. Met Microsoft Dynamics 365 Business Central maken wij werken niet alleen gemakkelijker en leuker, we helpen bedrijven te groeien! Meer weten over Business Central SaaS? Neem contact op.