Ga naar de inhoud

Een PowerApp maken in één dag

Microsoft doet de belofte dat het eenvoudig is om zelf een bedrijfsapp te maken die ook direct beschikbaar is en werkt in Dynamics 365 Business Central. Tijd voor ons om de proef op de som te nemen en onze consultants mee te nemen in deze nieuwste ontwikkelingen. Samen met Thijs van de Nieuwenhof van QBS Group zijn zij, hands-on, aan de slag gegaan met een case.

Het bestellen van goederen binnen een bedrijf

Microsoft powerapp bouwenBinnen veel bedrijven is het bestellen van laptops en telefoons voor medewerkers een veelvoorkomende bezigheid.  Hoe kun je een dergelijk terugkerend proces snel en doeltreffend automatiseren? En kan dat echt zo makkelijk met PowerApps van Microsoft?

Er is een korte case uitgewerkt voor het bestellen van laptops. Eerst werd het proces uitgedacht en beschreven. Welke keuzes zijn er? Welke leveranciers zijn er? En wie moet de bestelling uiteindelijk goedkeuren? Met Flow zijn deze stappen vervolgens eenvoudig aan elkaar verbonden en het resultaat was direct zichtbaar. Een werkende app! Een app waarmee een medewerker een laptop kan vergelijken, uitzoeken en bestellen. De manager vervolgens een e-mail krijgt met de gewenste computer. En na akkoord er meteen een inkooporder wordt aangemaakt in Business Central.

Microsoft komt haar belofte na. Eenvoudige processen zijn snel en zonder uitgebreide programmeerkennis te automatiseren in een app.

 

Geen maatwerk

Het gebruik van PowerApps sluit helemaal aan bij onze filosofie om dicht bij de standaard te blijven en maatwerk te minimaliseren. Door het gebruik van PowerApps worden onze klanten minder afhankelijk van duur maatwerk. Het maken van een PowerApp neemt doorgaans veel minder tijd in beslag, de doorlooptijd en kosten zijn vaak vele malen lager.

Ander voordeel is dat bij een eventuele proceswijziging er geen extra programmeerkennis nodig is of duur maatwerk opnieuw gebouwd moet worden. Daarnaast biedt PowerApps meer en betere integratiemogelijkheden; ook met applicaties buiten het Office 365-platform.

Microsoft AppSource

ICT-bedrijven kunnen de door hen ontwikkelde apps ook beschikbaar stellen in de AppSource van Microsoft. In Microsoft AppSource kunnen klanten de juiste app vinden voor hun bedrijfsbehoeften. In AppSource staan oplossingen die zijn afgestemd op hun branche en die werken met de producten die ze al gebruiken. De apps zijn gratis uit te proberen voordat je ze koopt. En daarna maandelijks opzegbaar. Op- en afschalen is daarmee nog nooit zo eenvoudig geweest. Ook de werking is gegarandeerd, omdat bij elke update van Business Central de aanbieders verplicht zijn deze apps ook te updaten en te testen.

Microsoft zet vol in op de ontwikkeling van Office 365 en haar Power-applicaties (PowerApps, Power BI en Flow). Deze ontwikkelingen blijven wij op de voet volgen. Onze consultants blijven we up-to-date houden van deze ontwikkelingen. Zij hebben een goed beeld van de mogelijkheden van PowerApps en hoe zij deze apps kunnen inzetten bij onze klanten.