Ga naar de inhoud

Dynamics 365 Business Central bij VelzArt

“VelzArt en SucceedIT zitten op één lijn wat betreft het minimaliseren van maatwerk en het gebruik van bewezen oplossingen als de beste optie.”

 

VelzArt heeft SucceedIT gekozen als implementatiepartner voor Dynamics 365 Business Central. Business Central is de opvolger van Dynamics NAV, een ERP-oplossing van Microsoft.

De implementatie is 1 oktober 2018 gestart. De beoogde go-live is 1 januari 2019. Doelstelling is een efficiënte implementatie van Business Central bij VelzArt, zonder maatwerk. De eerste fase is een pilot waarin standaard Business Central wordt ingericht. VelzArt bepaalt vervolgens of Business Central daadwerkelijk de best passende oplossing is.

De komende weken volgen wij de implementatie en voeren wij gesprekken met Bart van Velzen (directeur VelzArt) en Martin Plaat (directeur SucceedIT), beiden nauw betrokken bij de implementatie.

 

Het team van VeltzArt – ict & telefonie

 

Bart, waarom heeft VelzArt gekozen voor Business Central?

‘Wij hebben onder meer gekozen voor een Microsoft-oplossing omdat wij zelf ook partner zijn van Microsoft. VelzArt levert ICT- en telefoniediensten voor mkb-bedrijven. De kennis die wij in huis hebben van onder andere Office365, maar ook van PowerApps, Flow en Power BI, maakt de keuze voor Dynamics365 Business Central logisch. Het is een moderne en toekomstbestendige oplossing met een sterke integratie met onder meer Office365‑applicaties.’

‘Waarom wij hebben gekozen voor SucceedIT? In de gesprekken met Martin werd ons duidelijk dat SucceedIT een vooruitstrevende club is op het vlak van ERP-implementaties. Zij kiezen er direct voor om vol voor Dynamics365 Business Central te gaan, waar andere partijen nog angstvallig vasthouden aan Dynamics NAV. Daarnaast zitten we op één lijn wat betreft de minimalisatie van maatwerk en het gebruik van bewezen oplossingen als de beste optie. Ook durft SucceedIT de implementatie fixed price aan te bieden. Omdat we toch wat angstig waren voor een ERP‑implementatie, is de fixedprice‑benadering een geruststellende gedachte.’

Martin, jullie zijn enthousiast over de samenwerking met VelzArt? Wat verwacht je van de implementatie van Business Central bij VelzArt?

‘In de gesprekken voorafgaand aan de implementatie ontstond een gevoel dat Business Central goed zou kunnen passen bij de werkprocessen van VelzArt. Daarnaast is er een goede klik tussen beide partijen. Met deze club wilden we graag een Business Central‑implementatie gaan doen.’

Implementatieteam bij VelzArt

‘VelzArt is een innovatief mkb-bedrijf met de drive om efficiënt en in nauwe samenwerking te implementeren. Wij hebben duidelijk aangegeven dat ook voor ons de implementatie van Business Central nog relatief nieuw is en dat we behalve efficiënt implementeren, ook willen leren van dit traject.

VelzArt betaalt uiteraard alleen voor de werkelijke implementatieactiviteiten en niet voor “ons leergeld”. Van onze kant steken wij er veel tijd in om Business Central goed te doorgronden. Nu wij de kans hebben om Business Central te implementeren bij een ICT‑partij met kennis in huis van onder andere Power BI, PowerApps en integratie middels API’s, leren wij ook weer van VelzArt in dit traject. Wij leveren de kennis van ERP en processen; zij leveren ons extra verdieping op voor ons nieuwe werkterreinen.’