Ga naar de inhoud

Dynamics 365: Drijvende kracht achter IT-innovatie in Nederland

Dynamics 365: Een Drijvende Kracht achter IT-Innovatie in Nederland

In de dynamische wereld van IT-sourcing en cloudservices blijft Nederland vooroplopen, zo blijkt uit recent onderzoek van Eraneos en Whitelane Research. Dynamics 365 blijkt een essentiële keuze voor bedrijven om voorop te blijven lopen en hun strategische doelstellingen te realiseren. In deze blog lees je meer over waarom Dynamics 365 een onmisbare keuze is voor bedrijven die streven naar IT-excellentie en een goede relatie met hun leverancier.

Klanttevredenheid in de Spotlight

Het onderzoek van Eraneos en Whitelane Research geeft ons meer inzicht. Een van de meest opmerkelijke bevindingen is de groeiende tevredenheid van klanten met hun IT-sourcingrelaties. Maar liefst 70% van de Nederlandse markt is tevreden met de diensten van hun IT-leverancier, een stijging van 5% ten opzichte van vorig jaar. Dit is een indrukwekkende score. Echter, er is meer ontevredenheid over cloudrelaties in vergelijking met vorig jaar, terwijl Microsoft Azure en Dynamics 365 juist uitstekende resultaten laten zien. Microsoft Azure behaalde de topplaats in de infrastructuur van cloudplatforms met een score van 78%, en Microsoft Dynamics 365 scoorde eerste in de ranking van software cloudplatforms met een tevredenheidsbeoordeling van 76%.

Ontdek zelf hoe Dynamics 365 jou voorop laat lopen

Wil jij ook onderdeel zijn van de bedrijven die tevreden zijn over hun cloud applicaties? Of ben je benieuwd naar de stappen die jij kunt zetten op het gebied van AI en cloud? Wij staan klaar om je te helpen! Neem contact met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Groeiende Kansen en Innovatie

De IT-dienstenmarkt blijft groeien in Nederland. Maar liefst 74% van de klanten is van plan hun IT-budget voor leveranciers in de komende twee jaar te verhogen of op hetzelfde niveau te houden. Slechts 13% wil het budget verlagen, voornamelijk om financiële redenen, en nog eens 13% is onzeker over hun plannen. De belangrijkste redenen voor deze groei zijn:

  • Een tekort aan talent, genoemd door 56%
  • Schaalbaarheid, genoemd door 51%
  • Focus op kernactiviteiten, genoemd door 49%

Opmerkelijk is dat kostenreductie aanzienlijk minder belangrijk is geworden, gedaald van 39% in 2023 naar 23% in 2024.

Het succes van Dynamics 365 is dan ook logisch, aangezien het platform alles biedt wat aan de drie belangrijkste behoeften adresseert: geavanceerde AI-mogelijkheden, schaalbare oplossingen en een focus op het verbeteren van bedrijfsprocessen.

Focus op Beveiliging en AI

Beveiliging en automatisering staan hoog op de agenda van CIO’s. Er ligt een sterke focus op beveiliging en er is een groeiende investering in AI. Het onderzoek laat een wisselend beeld zien als het gaat om de adoptie van AI/Gen-AI binnen bedrijven. 41% van de bedrijven gebruikt AI en meldt een significante impact op hun bedrijf. 34% bevindt zich nog in de experimentele fase, en 18% maakt slechts beperkt gebruik van AI. Geen van de bedrijven heeft aangegeven dat AI/Gen-AI hun bedrijf volledig heeft getransformeerd. Er is echter veel behoefte aan het gebruik van AI, wat betekent dat er budget wordt vrijgemaakt voor deze innovatie. Met Microsoft als grootste speler op het gebied van AI, met haar copilot, is het niet verrassend dat ze hierop hoge punten scoren.

Toekomstgericht en Flexibel

In een wereld die constant evolueert, is flexibiliteit een sleutelwoord. Dynamics 365 biedt een platform dat kan meegroeien met de veranderende behoeften van bedrijven. Of het nu gaat om het migreren van kern bedrijfsapplicaties naar de cloud of het benutten van AI/ML-oplossingen, Dynamics 365 staat klaar om bedrijven te ondersteunen bij elke stap van hun digitale transformatie.

Zo staat Dynamics 365 aan de frontlinie van innovatie en klanttevredenheid. Met een sterke focus op beveiliging, flexibiliteit en AI, blijft Dynamics 365 de norm bepalen voor wat mogelijk is in de wereld van IT.

Meer informatie

Wil jij weten hoe jouw bedrijf profiteert van de laatste trends en ontwikkelingen binnen Microsoft Dynamics 365? Neem dan gerust contact met ons op via: [email protected] of