Ga naar de inhoud

Dynamics 365 Business Central groeit met de snelheid van het licht!

De cloud-gebaseerde ERP-oplossing van Microsoft voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) overschreed onlangs de grens van 15.000 klanten! Dat is een fenomenale groei van maar liefst 1.000 nieuwe klanten per maand! Daarnaast is er een indrukwekkende groei van 200 procent van het aantal gebruikers per implementatie. Deze beide cijfers maken Dynamics 365 Business Central de snelst groeiende cloud-ERP-oplossing ter wereld!

Dynamics 365 Business Central heeft nu meer dan 15.000 klanten op zijn SaaS-platform en ziet 200 procent jaarlijkse groei in gebruikers. Deze nieuwe cijfers zijn afkomstig van Microsofts General Manager Mike Morton. Hij sprak onlangs op het DIRECTIONS North-America evenement voor Microsoft Dynamics-partners.

Een groei van 5.000 klanten in slechts vijf maanden tijd. Dit groeitempo versnelt spectaculair. Business Central krijgt voet aan de grond en wordt erkend als de Microsoft mkb-ERP-oplossing! Dat is knap als je bedenkt dat Business Central in 2018 is gelanceerd en pas vanaf 2019 actief wordt geïmplementeerd.

Groei boven verwachting

Het groeitempo in gebruikers per implementatie overtreft zelfs de groei van nieuwe klanten. Microsoft ziet steeds meer grote Business Central SaaS-deals, zei Morton, waarbij het gemiddelde aantal gebruikers per implementatie “aanzienlijk stijgt”. Hoewel sommige nieuwe klanten nog steeds met vijf tot tien gebruiksrechten starten, zoals de meeste in de begindagen van het product deden, voegt Microsoft nu ook klanten toe met vijfhonderd gebruikers of meer.

Al deze organisaties vertrouwen op Business Central SaaS als bron voor het nemen van talloze kleine dagelijkse operationele beslissingen, maar ook voor hun belangrijke strategische beslissingen. Velen van hen gebruiken deze oplossing ook als de ruggengraat van hun digitaletransformatie-processen.

Microsoft heeft een duidelijk doel voor de nabije toekomst: zij streeft ernaar om van Dynamics 365 Business Central “de beste ERP-oplossing ter wereld voor mkb-bedrijven” te maken. Een van de aandachtsgebieden voor de ontwikkelingsafdeling is het stroomlijnen van de implementatie – het ‘onboarding proces’ in Microsoft-termen. Doel is om het installatie- en inrichtingsproces eenvoudiger, sneller en goedkoper te maken. Ofwel lage implementatiekosten en snel aan de slag.

Dit verbeterde onboarding-proces, in combinatie met het snelgroeiende aantal actief verkopende partners over de hele wereld en het constant groeiende aantal beschikbare apps, biedt mooie vooruitzichten op een verdere snelle groei in de nabije toekomst.

Overstappen?

Wil jij overstappen naar Business Central en wil je snel aan de slag? Neem dan contact met ons op om nader kennis te maken en een demonstratie van Business Central aan te vragen. Wij upgraden en implementeren tegen een vaste prijs.