Ga naar de inhoud

Dynamics 365 Business Central 2021 releasewave 1

Vanaf 2 april is de nieuwe release van Microsoft Dynamics 365 Business Central beschikbaar (2021 releasewave 1 versie 18). De meest belangrijke verbeteringen voor functioneel beheerders, gebruikers en financials hebben we voor je op een rij gezet. 

 

Dubbelklik op een record in een lijst

Vanuit de voorganger van Business Central, Microsoft Dynamics NAV, kennen veel gebruikers nog het dubbelklikken op regels om de regel te kunnen openen. Dat komt terug in Business Central. Daarnaast kan je op meer plekken direct doorklikken naar een gerelateerd record, zoals de klant die aan een geboekte factuur is gekoppeld.

 

Batchgrootte definiëren voor verschillende productiestadia

Voor wie productie gebruikt in combinatie met batch tracering is deze update interessant. Je kunt nu voor verschillende stappen in een bewerkingsplan andere batchgroottes instellen.

 

Wijzigingen in synchronisatie tussen contactpersoon en klant of leverancier

De synchronisatie tussen contactpersonen en de klant- en leverancierskaarten is gewijzigd. De contactgegevens van het individuele contact wordt niet langer gesynchroniseerd naar de klanten en leveranciers. Je wilt immers geen contactgegevens van een individueel persoon op de klant- of leverancierskaart hebben.

 

Dimensiecorrecties uitvoeren voor grootboekposten

In de geüpdatet versie van Business Central is het gebruik van dimensies verbeterd. In de vorige versie kon je aangeven dat een dimensie verplicht was of dat er alleen met een bepaalde waarde ingeboekt moest worden. Je kunt vanaf nu je dimensiewaarden selecteren die toegestaan zijn, zoals meerdere kostenplaatsen die je op één grootboekrekening wilt boeken. Als je bij het inboeken toch een fout ontdekt in de dimensies van een grootboekpost, is het nu mogelijk deze aan te passen via een dimensiecorrectie.

 

Bewaak en monitor de voorraad- en transactiestroom met het venster ‘Beschikbaarheid per partij’

Je kunt nu een nieuw beschikbaarheidsscherm gebruiken waarin je de beschikbaarheid van een artikel per batchnummer ziet. Zo zie je direct hoeveel je van elke batch op voorraad hebt en welke voorraadmutaties op de planning staan.

 

Voorraaddocumenten – nieuwe mogelijkheid om voorraad aan te passen

De voorraadontvangst en voorraadverzending zijn toegevoegd als nieuwe manieren om voorraadcorrecties te registreren. Je kunt deze documenten vrijgeven, afdrukken en gebruiken om voorraad af te boeken. Je hebt hierdoor meer controle bij het ingeven en boeken van een artikeldagboek.

 

Compensaties lokalisatie – Tsjechische extensie

Regelmatig worden buitenlandse extensies beschikbaar gesteld voor andere landen. De Tsjechische functie om binnenkomende en uitgaande facturen van hetzelfde bedrijf te vereffenen is hier een goed voorbeeld van.

Als een bedrijf zowel leverancier als klant is kunnen de openstaande bedragen met de compensatie-functie verrekent worden.

 

Je kan alle verbeteringen vande 2021 releasewave 1 teruglezen in dit artikel:
Usability enhancements for the Business Central web client – Dynamics 365 Release Plan | Microsoft Docs