Ga naar de inhoud

Dimensiecorrecties nu mogelijk in Dynamics 365 Business Central

Veel Business Central-gebruikers gebruiken dimensies om een financieel kenmerk aan een boeking mee te geven. Met deze dimensies kunnen financiële rapportages worden gemaakt die inzicht geven in bijvoorbeeld de omzet per productgroep, regio of een andere toegewezen dimensie. Voorheen (in de vorige versies van Dynamics NAV en oudere versies van Business Central) was het niet mogelijk om zonder programmeerwerk dimensies toe te voegen aan gemaakte boekingen of deze te corrigeren. Heel lastig als je als bedrijf de dimensiewaarden wilt aanpassen of fouten wilt corrigeren. Nu zijn deze dimensiecorrecties wel mogelijk.

In de nieuwste release van Business Central kun je nu de grootboekposten (G/L) corrigeren, zodat je financiële rapportages nauwkeurige inzichten geven zonder dat je aantekeningen hoeft te maken van tijdelijke fouten bij het invoeren van gegevens. Van één of meer grootboekposten kun je nu de dimensiewaarden wijzigen, dimensies toevoegen of verwijderen.

Kortom: je kunt nu dimensies van geboekte grootboekposten wijzigen. Om precies te zijn: je kunt nu  dimensies van geboekte G/L-items wijzigen.

Dimensiecorrecties heel handig

Wanneer er een fout bij het invoeren van gegevens is gemaakt, in journaalboekingen, het boeken van documenten of gegevens die zijn toegevoegd via API’s, vertekent dit de financiële analyses van een bedrijf. Vaak worden de gegevens alleen gebruikt voor financiële rapportages en hoeven ze niet per se te worden gecorrigeerd in het brondocument.

Gebruikers maken fouten en het is niet altijd mogelijk en eenvoudig om die te verhelpen met creditnota’s of corrigerende journaalposten. Met dit nieuwe hulpmiddel in Business Central hoeft dat ook niet meer.

Weer een mooie stap in de continue ontwikkeling van Microsoft Dynamics 365 Business Central en het bewijs dat de zogenaamde feedback-loop van Microsoft ook echt werkt. Deze loop stelt de duizenden implementatiepartners en de tienduizenden eindgebruikers wereldwijd in staat om eenvoudig en transparant productverbeteringen zoals deze voor te stellen. Een geweldige manier om Business Central te laten uitgroeien tot het beste ERP-systeem voor mkb-bedrijven.