Ga naar de inhoud

De overstap naar een nieuw ERP – copy-paste of echt vooruit?

Veel bedrijven over de hele wereld overwegen om in de komende 12 tot 24 maanden op een nieuwe ERP softwareoplossing over te stappen. Sommige laten de upgrade naar een cloud-oplossing door hun huidige leverancier uitvoeren. Andere stellen hun vertrouwen juist in een nieuwe leverancier. Hoe dan ook, er is uiteindelijk maar één vraag relevant: wat willen jullie met deze stap bereiken? Wordt het een ‘lift & shift’-benadering? Zoals oude wijn in nieuwe flessen? Of is het doel om de bedrijfsprocessen te moderniseren, de klanten centraal te stellen in alles wat jullie doen en de mindset van het team te upgraden? Met andere woorden: copy-paste of echt vooruit?

Het is tegenwoordig algemeen geaccepteerd: IT is een enabler. Een softwareoplossing kan een organisatie sneller, wendbaarder en veerkrachtiger maken. Maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf! De manier waarop het nieuwe systeem gebruikt wordt en de voordelen die het bedrijf en klanten ervan gaan ervaren, hangen nauw samen met de keuzes die voorafgaand aan de implementatie zijn gemaakt. Én met de acties die je vervolgens onderneemt.

Stel doelen voor jouw ERP-project

De langetermijndoelen definiëren is stap 1. Wat wil je bereiken? Sommige bedrijven zijn al blij als ze enkel hun IT-tools kunnen moderniseren, en migreren van een on-premise systeem naar een cloud-oplossing. De verouderde bedrijfsprocessen, oude data, oude rapportages en verouderde manier van denken over klanten gaan dan 1-op-1 mee over naar het nieuwe systeem. De vraag is of zo’n aanpak uiteindelijk het resultaat oplevert waar je blij van wordt. Wat je in dit scenario immers doet is de erfenis van jouw organisatie voortzetten terwijl de wereld qua veranderingen in brand staat!

Ben jij klaar voor de overstap naar Business Central?

In ons Whitepaper Upgraden van NAV naar Business Central lees je niet alleen waarom je overstappen naar Business Central een goed idee is. Ook vertellen we je hoe je het project aanpakt. We doen dit allemaal voor een vaste prijs, geen verrassingen, je weet precies waar je aan toe bent.

Leg de lat hoog

Zorg er dus voor dat je altijd eerst jouw bedrijfsdoelen definieert voordat je beslissingen neemt over een cloud-migratie of een volledige vervanging. En let op: het gaat hier niet om technische doelen, maar juist om zakelijke doelen. Natuurlijk moet hier het topmanagement volledig bij betrokken worden. Ja echt, dit móét. Het gaat hier namelijk over de toekomst van jullie bedrijf.

Op dit gebied hoef je op geen enkele manier verlegen of terughoudend te zijn. Streef er bijvoorbeeld naar om het meest klantgerichte bedrijf in jullie branche te worden. Of de winnaar van de Digitale Transformatie. Tuurlijk, door de lat hoog te leggen wordt het project een stuk uitdagender, maar  het zal ook een ongekende hoeveelheid energie en goede ideeën in je team opwekken. Het belangrijkst is dat jullie bedrijf veel beter zal gaan presteren als jullie deze uitdagende doelstellingen realiseren. Veel beter dan wanneer jullie gewoon blijven doen wat je altijd al deed. Dus copy-paste of echt vooruit?

Een ERP-project met SucceedIT

SucceedIT heeft al meerdere bedrijven van Dynamics NAV overgezet naar Business Central. Wij doen dit snel en fixed-price. Dat levert én een toekomstbestendige Microsoft-oplossing op die zich razendsnel ontwikkelt en onderdeel is van cloud-platform Microsoft 365, én een samenwerking met een jonge en pragmatische Microsoft-partner die jouw bedrijf op een frisse en effectieve manier helpt bij een optimale inrichting van Business Central. Wacht niet langer en neem contact op om kennis te maken en geheel vrijblijvend te bespreken wat de mogelijkheden zijn.