Ga naar de inhoud

De doorbraak van Dynamics 365 Business Central

Het jaar 2021 was een geweldig jaar voor Dynamics 365 Business Central, Microsofts ERP-oplossing voor het mkb. Het aantal organisaties dat deze moderne oplossing gebruikt verdubbelde naar meer dan 22.000 en de wereldwijde beschikbaarheid nam flink toe, zowel in gecertificeerde extensies als in het aantal actieve verkooppartners. 2021 was dus de doorbraak voor Business Central en het lijkt erop dat 2022 nog veel meer in petto heeft!

Organisaties die op zoek zijn naar een nieuwe ERP-oplossing kunnen nu uit een uitgebreid aanbod kiezen. Maar een keus maken is niet makkelijk. En in de huidige competitieve en digitale wereld kan geen enkel bedrijf zich fouten in hun selectieproces veroorloven. Je koopt en implementeert deze oplossingen immers voor de lange termijn. Dat maakt het dus nóg belangrijker om te kiezen voor een toekomstbestendige oplossing.

Een terugblik

Een korte terugblik om inzicht te krijgen in de vooruitgang die Microsoft met Business Central al heeft geboekt. Eén echte doorbraak. Dit zijn de meest opvallende cijfers:

  • Microsoft rapporteerde een spectaculaire groei van het aantal Business Central-klanten. Begin 2021 waren dat er 11.000 en aan het einde van het jaar waren het meer dan 22.000 klanten. Een groei van 100 procent!
  • Business Central is nu beschikbaar in 69 gelokaliseerde versies over de hele wereld. En dat is een stijging van maar liefst 40 procent ten opzichte van het begin van 2021.
  • Business Central is een ERP-oplossing die geschikt wordt gemaakt voor klanten door het toevoegen van specifieke, branchegerichte partneroplossingen. Deze oplossingen heten extensies. In 2021 groeide het aantal gecertificeerde extensies in de AppSource met 32 procent tot ruim 1.850.
  • Business Central wordt exclusief verkocht en geïmplementeerd door gespecialiseerde Microsoft-partners. In 2021 groeide het aantal Microsoft-partners met maar liefst 65 procent tot ruim 3.500.
  • Microsoft is in 2021 een project gestart om Business Central-implementaties sneller, eenvoudiger en goedkoper te maken. Dit project zal de reeds ingezette groei verder kunnen versnellen.

Ambities

Een andere belangrijke mijlpaal in 2021 was Microsofts publicatie van haar ambities. Het bedrijf verklaarde dat het Business Central tot de beste en de meest veilige ERP-oplossing ter wereld voor het mkb wil maken! Ben jij van plan je huidige ERP-oplossing in 2022 te moderniseren en over te gaan naar de beste en meest veilige ERP-oplossing ter wereld? Ga ook voor een doorbraak binnen jouw bedrijf! We vertellen je er graag meer over.

De aanpak van DynamicsConsultants

Wij implementeren Business Central en upgraden oude Dynamics NAV-versies (Navision) naar Business Central. Business Central is de alles-in-één bedrijfsoplossing van Microsoft die volledig cloud-based is. Microsoft 365 is de basis voor volledige integratie van processen en biedt zowel CRM- als ERP-oplossingen die als één geheel functioneren binnen het Microsoft365-platform.

Microsoft Dynamics 365 is sterk geïntegreerd in bekende Office-producten als Outlook, Word en Excel. Microsoft 365 brengt alle informatie bij elkaar in een vertrouwde en veilige omgeving, toegankelijk voor iedereen binnen het bedrijf. Het bewerken en delen van documenten, agenda’s en andere tools maakt samenwerken met collega’s en relaties makkelijk en overzichtelijk. Zo maak je eenvoudig een einde aan eilandautomatisering binnen jouw bedrijf.

Interessant voor jouw bedrijf?

Vraag dan een gratis analyse aan. In deze analyse stellen wij een roadmap op en geven wij advies over fasering, het uitfaseren van maatwerk en komen wij met een concreet stappenplan en een begroting, en waar mogelijk zelfs een fixed-price aanbod! Zo heb je duidelijkheid en zijn er geen verrassingen achteraf. Een menukaart zeg maar, waarmee jij ook kunt bepalen hoe je het project wilt faseren en in welk tempo.