Ga naar de inhoud

Business Software Event 2014: ‘Smart Industry’ innovatieve ICT

Het Business Software Event 2014, dat bekend staat als hét jaarlijkse ERP-PLM event voor managers uit de industrie, vindt op 7 oktober plaats in het Van der Valk Hotel te Eindhoven. Organisator Mikrocentrum kiest voor een compacte opzet die de naar verwachting 250 bezoekers en 50 specialistische bedrijven telt voor een effectieve interactie tussen exposanten en bezoekers.
Het Business Software Event informeert productonafhankelijk over leveranciersselectie, aanschaf, implementatie, integratie en optimalisatie van business software, zoals ERP, PDM/PLM, BI, CRM, PCF, SCF, planningssoftware, voorraadbeheer, MES, CAD en CAM. Hiernaast bevat het een congres met inspirerende lezingen, informatieve workshops en stimulerende rondetafelsessies.
Business Software Event Logo

Het event richt zich op de klantorder- en voorraadgestuurde industrie (automotive, elektronica, machine- en apparatenbouw, metaalbewerking en -producten, rubber- en kunststofverwerking, scheepsbouw) en de projectgestuurde (engineering)sectoren in Nederland en België. Tot de doelgroep van het event behoren directeuren, bedrijfsleiders, controllers en productie-, logistiek-, supply chain- en ICT-applicatiemanagers uit de industrie en onderwijs- en kennisinstellingen, alsmede softwareleveranciers en adviseurs/consultants.

Dit jaar staat het event in het teken van Smart Industry. Dit uit Duitsland afkomstige begrip, ook wel aangeduid met “Industrie 4.0”, duidt op de noodzaak van voortgaande ketenintegratie en procesverbetering met behulp van ICT. De genoemde modernisering van de West-Europese industrie moet ook zijn weerslag krijgen in softwarepakketten als ERP, PDM/ PLM, BI en CRM. “Uiteindelijk gaat het erom de concurrentiepositie van onze industrie te verbeteren ten opzichte van de lagelonenlanden.”
Business Software Event

Met inmiddels al meer dan 15 jaar ervaring op het vlak van procesoptimalisatie en IT weten wij bij SucceedIT dat business software een onmisbaar strategisch instrument is voor bedrijven uit de (maak)industrie om te voldoen aan de continu groeiende klanteisen, de druk op doorlooptijden, de toenemende complexiteit van bedrijfsprocessen en de intensiverende samenwerking met uiteenlopende partijen. Bij predicaten als Industrie 4.0 of ‘smart industry’ draait het om ketenintegratie en procesverbetering. Trends als cloud computing, dashboards, business integratie en mobility zorgen daarbij nog voor een bespoediging.

Industrie 4.0 is een lastig begrip; waar draait het nou echt om? Wie tussen de regels door leest kan concluderen dat aan de kern “proces verbetering door inzet innovatieve ICT” ligt. Het gaat over integratie en connectiviteit; keten-denken. Een keten is maar net zo sterk als de zwakste schakel binnen die keten, of de verbinding daartussen. Een voorbeeld van wat wij vaak in de praktijk terugzien is dat bedrijven hun ERP en CRM systemen niet voldoende benutten, het schort aan goede integratie, beschikbaarheid van (management) informatie en optimaal gebruik.  

De initiatieven die er zijn om software aan elkaar te knopen zijn vooralsnog sterk intern gericht. Dat is al moeilijk genoeg voor bedrijven die met meerdere pakketten naast elkaar werken. Bij gebruikers en softwaretechnisch moet nog veel gebeuren om te spreken over echte integratie en connectiviteit. De behoefte en zelfs de noodzaak van integratie en connectiviteit is groot.

Een alomvattende visie op Industrie 4.0 bevat hoofdpilaren efficiencyverbetering in bedrijfsprocessen; verkorting van de time-to-market; en verhoging van de flexibiliteit. Industrie 4.0 bestrijkt de hele – virtuele en fysieke – waardeketen met oplossingen voor productontwerp, productieplanning, productie-engineering en feitelijke productie, inclusief tools voor ketensamenwerking.

SucceedIT zal op dit mooie event EazyStock presenteren. EazyStock is optimalisatie software voor forecasting, voorraadoptimalisatie  en inkoop. Innovatieve en bewezen software welke prima aansluit bij de hoofdpilaren van Industrie 4.0. Daarnaast verzorgt SucceedIT een gratis workshop over voorraadoptimalisatie. Hoe komt u tot een goede balans tussen het minimaliseren van uw voorraadwaarde en het maximaliseren van uw uitleveringsgraad.

Bronnen: Business Software Event nieuws & Rapport Smart Industry 2014, FME