Ga naar de inhoud

Business Central versie 16.2

Microsoft is begonnen met de uitrol van versie 16.2 van Business Central. Dit is een van de kleinere updates waarmee kleine bugs in het pakket worden opgelost en een paar nieuwe functies worden toegevoegd. Binnenkort worden ook de Nederlandse Business Central-omgevingen geüpdatet. Hieronder lees je wat deze versie inhoudt en wat dit voor jou betekent.

Een paar veranderingen in deze update zijn onder andere:

  • Op orderpagina’s, zoals verkooporders en inkooporders, is de status nu duidelijker weergegeven. Je ziet in een oogopslag of de order Open of Vrijgegeven is, waardoor je de order wel of niet kan bewerken.
  • Bepaalde acties voor regels, bijvoorbeeld Artikeltoeslagtoewijzing, zijn niet op alle regels van toepassing. Je kan geen artikeltoeslag toewijzen op een opmerkingsregel. Afhankelijk van welke regel op een document je geselecteerd hebt kan je bepaalde acties niet meer uitvoeren, om fouten te voorkomen.
  • In dagboeken als het diversendagboek (memoriaal) of artikeldagboek zijn de boekingsdatum en documentnummer gemarkeerd als verplicht veld.
  • Verbeteringen aan de telemetrie van Business Central zorgen ervoor dat je Business Central-partner beter kan inzien waar fouten optreden.
  • Updates van extensies zijn voor je Business Central-partner makkelijker te managen.

 

Deze update wordt automatisch uitgerold in de komende dagen. Hiervoor hoef je niets te doen. Beheerders kunnen een mail krijgen op het moment dat Business Central de update heeft gekregen. Als je hiervan op de hoogte gehouden wilt worden of andere vragen hebt over de update, dan kan je contact opnemen met [email protected]. De volledige lijst met hotfixes en wijzigingen vind je hier.

 

wereldbol