Ga naar de inhoud

Business Central update V22 is beschikbaar. Dit zijn de 5 meest interessante updates

Het hele jaar door worden er kleine updates uitgevoerd in Business Central, hier merk je nagenoeg niets van. Bij de grotere updates zoals deze, zijn er nieuwe functies beschikbaar en zijn bestaande toepassingen gebruikersvriendelijker gemaakt. Hier benoemen we enkele ontwikkelingen waar wij erg blij van worden:

Direct analyseren

Je kan nu op elke lijstpagina’s realtime analyses maken en bewaren, zonder de pagina in Excel te openen of een rapport uit te voeren.

Je hoeft niet van programma of toepassing te wisselen om eenvoudige analyses en totalen in je Business Central scherm te zien. Natuurlijk kan je voor meer uitgebreide analyses nog altijd gebruik maken van Excel, Power BI of andere tools.

We laten je graag zien hoe het werkt in de korte video.

Foutmeldingen in Business Central

Hoe frustrerend is het als je een foutmelding krijgt bij het invullen van een pagina in Business Central en je niet weet waarom je deze foutmelding krijgt. Microsoft heeft acties toegevoegd aan foutmeldingen, waardoor foutmeldingen gebruiksvriendelijker zijn.

Ook is de informatie in de foutmeldingen sterk verbeterd en de informatie in de foutmelding is vervangen door een link met kopieerdetails om makkelijk te delen met bijvoorbeeld support. Bekijk de video hiernaast om te zien hoe het werkt.

Transferorders

Ongedaan maken van transferorders

Stel je hebt een transferorder gemaakt met het onjuiste aantal artikelen en je hebt deze ook al geboekt als verzonden. Dan wil je dit kunnen aanpassen, tot op heden kon dit niet maar vanaf de komende update v22 kan je je boeking ongedaan maken, de nodige correcties aanbrengen en vervolgens de juiste hoeveelheid boeken. Ook zijn er een aantal handige opties toegevoegd. Naast deze functie zijn er nog een aantal handigheidjes in het transferproces toegepast. Bekijk de video om te zien hoe het proces van transferorders nu werkt.

Synchroniseren master data Business Central V22

Data tussen bedrijven synchroniseren

Met Business Central kan je eenvoudig de configuratie en stamdata van het ene bedrijf overbrengen naar een ander bedrijf in dezelfde omgeving.

Met Hoofdgegevensbeheer, zoals het heet in Business Central, kan je de instellingen van het ene bedrijf verplaatsen naar een ander bedrijf in dezelfde omgeving en je kan de gegevenssynchronisatie instellen. De volgende mogelijkheden zijn toegevoegd voor het beheer van hoofdgegevens:

  • Verplaatsen van hoofdgegevens
  • Kiezen van tabellen en velden welke continue moeten worden gesynchroniseerd.
  • Geavanceerde synchronisatie koppelingen instellen.

Wijzigingen in het hoofdbedrijf worden onmiddellijk via de taakwachtrij naar de ontvangende bedrijven getrokken.

Overige updates

Dan zijn er nog veel andere updates die het werken in Business Central leuker en makkelijk maken. Hierbij een kleine greep uit de opties.

  • Tooltips: De tekst in de tooltips zijn veel duidelijker geworden en uitgebreid
  • Sneltoetsen zijn beschikbaar (net als vroeger in NAV)
  • Niet-voorraadkosten kunnen apart op de verkooporder worden getoond, bijvoorbeeld verzendkosten
  • Meerdere verkooporders tegelijk picken met behulp van selecties en filters
  • Je kan een preview item van je journal inzien voordat je hem boekt

release plan Microsoft Update V22 april 2023

Meer informatie over de Microsoft Dynamics 365 Business Central?

Vraag een gratis adviesgesprek met korte demo aan en we laten je zien welke mogelijkheden Business Central jou biedt.