Ga naar de inhoud

Brexit en aanpassingen in Microsoft Dynamics 365 Business Central

Brexit is per 1 januari een feit. Met het verlaten van de EU door het Verenigd Koninkrijk (VK), veranderen er een aantal zaken. Leveringen en ontvangsten van goederen van en naar het Verenigd Koninkrijk (met uitzondering van Noord-Ierland) zijn niet langer intracommunautaire leveringen.

Om dat administratief goed te kunnen verwerken zijn er een paar instellingen in Microsoft Dynamics 365 Business Central die nagelopen moeten worden.

  • Voor het VK moet de land-/regiocode GB aangepast worden. De EU- en Intrastat-code instelling moet daar weggehaald worden.
  • Noord-Ierland moet aangemaakt worden als een EU-land.
  • Klantkaarten van klanten in het VK moeten andere (btw-)boekingsgroepen krijgen (Buiten EU).
  • Ook bij leverancierskaarten moeten de (btw-)boekingsgroepen gewijzigd worden (Buiten EU).
  • Op pakbonnen en facturen voor klanten in het VK moeten de tariefcode en de Country of Origin vermeld staan.

Het zakendoen verandert. Zorg dat Brexit je bedrijf niet in de weg zit. Op Brexitloket.nl helpt de Rijksoverheid ondernemers zich hierop voor te bereiden.

Het Verenigd Koninkrijk (VK) – Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland – is geen EU-lidstaat meer. De EU en het VK zijn akkoord over een nieuw partnerschap. Het zakendoen met het VK verloopt nu anders.

De relatie tussen de EU en het VK verandert ingrijpend. Weet wat je moet doen voor alle nieuwe regels. Denk aan grensformaliteiten, veranderingen voor je personeel en dataverkeer. Wil je weten waar je bedrijf mee te maken heeft? Doe dan de Brexit Impactscan op Brexitloket.nl.