Ga naar de inhoud

Bankzaken automatiseren met Direct Banking

Het beheren van je bankzaken is een tijdrovend proces waarbij je te maken hebt met terugkomende handelingen die vaak (onnodig) veel tijd kosten. Tijd die je beter kunt besteden aan belangrijke zaken zoals de strategie en de toekomst van jouw bedrijf. De oplossing? Direct Banking! Met Direct Banking automatiseer je jouw bankzaken waarbij jouw bankrekeningen automatisch worden gesynchroniseerd met Business Central. Zo werken jouw inkomende en uitgaande transactieprocessen op een geïntegreerde manier. 

Aangesloten banken

Direct Banking is ontwikkeld in samenwerking met Ponto en voldoet volledig aan de Europese wet- en regelgeving van de Payment Services Directive 2 (PSD2). De grote internationale banken zijn aangesloten op het Ponto platform. Voor Nederland moet je denken aan de banken: ABN-AMRO, Rabobank, ING, Triodos, Knab, ASN Bank, SNS Bank, RegioBank en Bunq. Staat jouw bank niet in bovenstaande lijst? Op de Ponto website staat de actuele lijst met alle aangesloten banken.

Dagafschriften automatisch verwerken

Dagafschriften worden automatisch geïmporteerd en verwerkt. De financiële administratie in jouw bedrijf kan aan het begin van de dag direct beginnen met de al verwerkte dagafschriften. De volgende activiteiten daarom zijn niet meer nodig:

  • Inloggen bij online bankieren en per bankrekening de dagafschriften downloaden
  • Deze bestanden los uploaden in Business Central
  • Handmatig de openstaande facturen koppelen aan betalingen.

 

(Bulk)betalingen direct vanuit Business Central verzenden

Met Direct Banking kun je vanuit Business Central de betalingsopdrachten initiëren en via het Ponto platform autoriseren met de inloggegevens van jouw bank. Betaal veilig en via je eigen bank de (samengevoegde) facturen met een paar klikken vanuit Business Central. Ook hier geldt:  handmatig bestanden verwerken hoeft niet meer.

Meer weten over Direct Banking? Neem contact met ons op voor meer informatie!

Meer weten over het automatiseren van jouw bankzaken met Direct Banking?

Bekijk dan het webinar van 26-1 terug