Ga naar de inhoud

AutoPoint International – Upgrade Dynamics NAV verloopt zonder problemen

“Optimaal grip op zowel doorlooptijd als budget van het project”

 

logo autopointDe autowereld verandert in rap tempo. Eén van de nieuwe uitdagers in het veld is AutoPoint International. AutoPoint kent de internationale verkoop van voertuigen tot in detail en koppelt, als merkonafhankelijke business-to-business distributeur, vraag en aanbod naadloos aan elkaar. Dit vraagt bij uitstek om een krachtige ERP-oplossing voor het stroomlijnen en beheren van bedrijfsprocessen.

Eind 2017 implementeerde NAVConsultants (onderdeel van SucceedIT) over een periode van twee maanden een upgrade naar de laatste versie van Dynamics NAV. Daarnaast werd ook Document Capture geïmplementeerd, een tool voor digitale factuurverwerking. In- en uitgaande documenten worden efficiënt gedigitaliseerd en automatisch verwerkt.

Transparantie en ownership

“We werken al langer naar tevredenheid samen met SucceedIT en ook dit keer is ons dat goed bevallen. Mede door de open en transparante aanpak van het project als geheel, maar zeker ook vanwege de kundigheid van de consultants.” Aldus Remko van Buuren, Business Control Manager. Hij vervolgt: “Gedurende het hele traject nam SucceedIT verantwoordelijkheid en eigenaarschap, waarbij ze continu proactief wisten te schakelen. Door de gestandaardiseerde projectmethodiek bleven problemen uit en er was van begin tot eind optimaal grip op zowel doorlooptijd als budget.”

Liever geen maatwerk

De upgrade naar de nieuwste versie van Dynamics NAV was een noodzakelijke stap, de verouderde 2009-versie wordt in 2019 niet meer ondersteund door Microsoft. Met de vernieuwde Dynamics NAV-omgeving kan AutoPoint nog jaren vooruit. Eén van de uitgangspunten was het afstoten van maatwerk en ook hier heeft SucceedIT in de behoefte voorzien. AutoPoint werkt nu vanuit een standaard NAV-omgeving. Alle features die zij nodig hebben, staan tot hun beschikking.

Verdere samenwerking

AutoPoint International ziet in SucceedIT een goede partner voor een lange termijn samenwerking. De ‘go-live’ datum is zonder problemen gehaald en inmiddels is SucceedIT begonnen met een optimalisatietraject voor AutoPoint. Samen bekijken wij welke bedrijfsprocessen nog efficiënter ingericht kunnen worden met behulp van Dynamics NAV. Een mooi voorbeeld dat de pragmatische en oplossingsgerichte aanpak van SucceedIT werkt!

 

autopoint int