Ga naar de inhoud

EVAC Valves : Van dure, tijdrovende en complexe upgrades naar Business Central

EVAC Valves is een Nederlands bedrijf dat wereldwijd afsluiters levert voor de petrochemie, scheepsbouw en weg- en waterbouw. EVAC Valves, gevestigd in Schijndel, pakt zaken slim en servicegericht aan. Door korte communicatielijnen ademt het bedrijf een echte ‘aanpakkers-mentaliteit’. EVAC geniet hierdoor inmiddels een solide reputatie binnen haar marktsegment en bij haar klanten.

Al sinds 2007 maakt EVAC gebruik van Navision. In de afgelopen jaren hebben er verschillende updates naar nieuwe versies van Dynamics NAV plaatsgevonden. In 2014 was er een grote upgrade, wat een gigantische onderneming bleek en wat veel te veel tijd gekost heeft. De komst van Microsoft Dynamics 365 Business Central bood nieuwe kansen en zo is de zoektocht naar de juiste partner gestart.

De juiste klik

Linda Hildering, mede-eigenaar en directeur EVAC: “Op een gegeven moment ga je online zoeken als mkb-bedrijf naar een partij die dat kan doen. Je komt dan al snel bij hele grote partijen terecht of bij een-pitters – en dat werkt allebei niet, weten wij uit eigen ervaring. We zochten een tussenweg; een partner die net als wij van doorpakken en korte communicatielijnen houdt.” Tijdens de kennismaking bleek dat er een goede klik was. Linda: “Het was gewoon een goede match! Heel snel hebben we tegen elkaar gezegd: we gaan gewoon met elkaar aan de slag.”

SucceedIT hanteerde een gestructureerde aanpak, dat gaf veel vertrouwen

Linda Hildering

Geen dure en tijdrovende upgrades meer

EVAC heeft de keuze gemaakt om eerst zoveel mogelijk één op één over te stappen naar Business Central en daarna pas te optimaliseren.

Linda: “We vonden het prettig dat we bij DynamicsConsultants meteen het gevoel hadden dat ze weten waar ze het over hebben. Daarnaast houden ze de regie strak in handen en is er sprake van korte lijnen in de communicatie. Zo werd het een duidelijk en snel traject. Een hele gestructureerde aanpak, dat gaf veel vertrouwen.”

Microsoft Dynamics 365 Business Central is een volledige SaaS-oplossing. Grote updates behoren daarmee tot het verleden. Als bedrijf beschik je altijd over de juiste laatste versie en ga je automatisch mee met elke update van Business Central.

“We liepen iedere keer tegen die grote updates aan te hikken. Dat was iedere keer weer een gigantische onderneming, die ons ontzettend veel tijd kostte. Daar zijn we nu gelukkig vanaf en dat geeft rust”, aldus Linda.

Wil jij ook mee met de tijd en je bedrijf laten groeien?

Wil je weten of Business Central de juiste oplossing is voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op!

EVAC klaar voor de toekomst

Microsoft 365 biedt een complete set tools om al je werkprocessen mee te verbeteren. Door slimme functionaliteiten te integreren kun je op het 365-platform waarde bieden aan je klanten op elk contactpunt, de verkoopproductiviteit verhogen en een uitzonderlijke service bieden aan je klanten. Kortom, deze combinatie biedt een solide basis voor een modern en efficiënt werkend mkb-bedrijf, zoals EVAC.

De volgende stap

Linda: “We starten binnenkort met het optimalisatietraject en daar hebben wij op basis van het upgrade-project alle vertrouwen in. In het upgraden van Dynamics NAV naar Business Central is SucceedIT een expert gebleken. Een partner met kennis van zaken, die korte lijnen hanteert en heldere afspraken maakt die ook worden nagekomen. Wij hadden ervaring met partijen die de afspraken niet nakwamen, en het was heel prettig om te ervaren dat het ook echt anders kan!”