Ga naar de inhoud
JINC goede doelen vrijwilligerswerk

Bouwen aan een betere toekomst voor jongeren

SucceedIT is officieel partner van JINC, een waardevolle organisatie die jongeren helpt op weg naar werk.

Waarom steunen we JINC

SucceedIT is trotse partner van JINC, een organisatie die zich inzet voor kinderen van 8 tot 16 jaar die extra hulp kunnen gebruiken bij bijvoorbeeld het maken van de juiste studiekeuzes en het ontdekken van hun talenten. De achtergrond van jongeren mag niet de toekomst bepalen vindt JINC en daar zijn wij het helemaal mee eens, we zijn daarom deze samenwerking aangegaan.

Achtergrond

In Nederland groeien veel kinderen op in wijken met armoede en weinig rolmodellen. Echter, deze kinderen hebben net zoveel talent als hun leeftijdsgenoten uit welvarendere buurten. Het probleem is dat ze veel minder kansen krijgen om dat talent te ontwikkelen. JINC, een non-profit organisatie, zet zich in om deze kinderen te helpen en de kloof naar de arbeidsmarkt te verkleinen. Met de projecten van JINC maken kinderen kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze waar ze goed in zijn en leren ze zelfs hoe ze moeten solliciteren. Door de coronapandemie zijn de uitdagingen voor deze kwetsbare kinderen alleen maar groter geworden. Daarom is onze hulp nu harder nodig dan ooit!

Onze samenwerking

SucceedIT levert niet alleen een financiële bijdrage aan JINC, we stellen ook onze collega’s beschikbaar als vrijwilliger die hun kennis en vaardigheden gaan delen met de jongeren. Ze krijgen hiermee de kans om jongeren kennis te laten maken met de vele beroepen binnen de IT en ze doen ze naast hun reguliere baan betekenisvol werk.

Het komende jaar zullen onze collega’s onder andere betrokken zijn bij:

  • Sollicitatietraining
  • Programmeerlessen
  • Ondernemerschapsworkshops
  • Loopbaan coaching

We kijken er enorm naar uit om in het nieuwe schooljaar te starten en onze kennis en vaardigheden te delen.

Video

Bekijk de video om meer te weten over JINC.