Op naar een groener Kenia!

africa wood grow

SucceedIT sponsort Africa Wood Grow (AWG), een bijzondere en waardevolle stichting die samen met lokale boeren in Kenia ervoor zorgt dat de erosie in het landschap afneemt.

Waarom wij Africa Wood Grow sponsoren

SucceedIT maakt een duurzame groei door en deze groei willen zij graag breed delen door structureel te doneren aan AWG. SucceedIT wil graag iets terugdoen voor de maatschappij in een land waar de hulp hard nodig is. Zo kwamen zij terecht bij Africa Wood Grow (AWG).

Het onstaan van Africa Wood Grow

AWG is opgericht door Daniel Muvali (Kenia) en Roeland Lelieveld (NL). Deze heren hebben elkaar in 2005 leren kennen tijdens een stage in Kenia. Tijdens deze stage zagen ze veel problemen op vlak van erosie in het landschap. Zij besloten toen om zich hiervoor in te zetten. Inmiddels hebben de initiatiefnemers een heuse beweging ingang gezet. Zo hebben de lokale boeren in het gebied de visie eigengemaakt en doen ze vol enthousiasme mee. Het initiatief heeft daarnaast in zowel Nederland als Kenia waardering gekregen in de vorm van awards, donaties en media-aandacht.  

Werkwijze van Africa Wood Grow

AWG richt zich op het herstel van het ecosysteem in het binnenland van Kenia. Dit proces ondersteunen ze door het aanplanten van lokale boomsoorten op het eigen land van lokale boeren. De bomen bieden schaduw en de wortels houden water en voedingsstoffen vast. Dit heeft een positief effect op de opbrengst van de grond voor de lokale boer. Het microklimaat dat ontstaat tussen de bomen heeft een positief effect op de flora en fauna en het klimaat in het gebied.

Momenteel steunt AWG 61 boerengezinnen en telt zij 9.150* groeiende bomen. Dit aantal wil SucceedIT door middel van donaties vergroten!

Bekijk de video om weer te weten te komen van AWG en de ontwikkeling die zij doorging de afgelopen 10 jaar.

Donaties

SucceedIT gaat bij elke nieuwe klant die overgaat naar Microsoft Dynamics Business Central een donatie doen aan AWG waarbij nieuwe jonge boompjes geplant zullen worden in Kenia. Na het afronden van een implementatie van Business Central bij onze klanten krijgt de klant een boom cadeau dat de link met onze sponsoring direct kenbaar maakt.  

 

Via de social media kanalen van zal zij regelmatig een update delen bij nieuwe donaties die gedaan worden.  

 

Wil je zelf ook een donatie doen? Dat kan!

 

Doneer hier

*Bron: AWG.org

})(jQuery)