Ga naar de inhoud

Bomen planten voor een groener Kenia

SucceedIT sponsort Africa Wood Grow (AWG), een bijzondere en waardevolle stichting die samen met lokale boeren in Kenia ervoor zorgt dat de erosie in het landschap afneemt.

Waarom sponsoren we AWG

SucceedIT maakt een duurzame groei door en dit succes willen we graag delen door goede doelen te steunen die hulp bieden in landen waar de hulp hard nodig is. Zo kwamen wij terecht bij Africa Wood Grow (AWG).

Hoe is Africa Wood Grow ontstaan?

De oprichters van AWG, Daniel Muvali en Roeland Lelieveld, hebben elkaar in 2005 ontmoet tijdens een stage in Kenia. Tijdens hun stage zagen zij veel problemen op het gebied van erosie en besloten hier iets aan te doen. Inmiddels hebben zij een beweging op gang gebracht en hebben zij zowel in Nederland als Kenia erkenning gekregen in de vorm van awards, donaties en media-aandacht.

Wat is de werkwijze van AWG?

Het doel van AWG is om het ecosysteem in het binnenland van Kenia te herstellen door het planten van lokale boomsoorten op het land van lokale boeren. Dit heeft een positief effect op de opbrengst van de grond, de flora en fauna en het klimaat in het gebied. AWG zet zich in voor het herstel van het ecosysteem in het binnenland van Kenia. Dit doen ze door lokale boomsoorten aan te planten op het eigen land van lokale boeren. De bomen hebben meerdere voordelen, zo bieden ze schaduw en houden de wortels water en voedingsstoffen vast, wat een positief effect heeft op de opbrengst van de grond voor de lokale boeren. Daarnaast creëren de bomen een microklimaat dat gunstig is voor flora en fauna en het klimaat in het gebied. Inmiddels is er veel bereikt:

84500

BOMEN GEPLANT

210

BOEREN

800

AANTAL HECTARE

14

JAREN ACTIEF

Donaties

SucceedIT draagt bij aan dit initiatief door bij elke nieuwe klant die overstapt naar Microsoft Dynamics Business Central of EazyStock een donatie te doen aan AWG. Hierdoor kunnen nieuwe jonge boompjes worden geplant in Kenia. Na afronding van de implementatie van Business Central krijgt de klant een boom cadeau als symbool van onze sponsoring. Via onze social media-kanalen delen wij regelmatig updates over nieuwe donaties die worden gedaan.

Steun Africa Wood Grow

Video

Bekijk de video om meer te weten te komen over AWG en de ontwikkeling die zij doorgingen in de afgelopen 10 jaar