Ga naar de inhoud

Microsoft actie: 60% korting en veel named users voor Business Central

Microsoft verlengt nog eenmaal haar actie t/m 31 december 2022! Als je overstapt van on-premise naar cloud kan je 60% korting krijgen op je nieuwe licenties. Lees hier wat de actie inhoud.

Het omzetten van een oude Dynamics NAV-licentie (meestal on-premise) naar een cloud-abonnement, is eenvoudig. Microsoft heeft afgelopen zomer een zeer interessante deal in het leven geroepen om je huidige Dynamics NAV licentie in te ruilen voor Business Central Cloud licenties.

Actie licenties inruilen

Afhankelijk van je huidige onderhoudscontract (normaal gesproken 16% over de aanschafwaarde van de actieve Dynamics NAV licenties) krijg je Business Central Cloud licenties terug met een korting van 60%. Ofwel in plaats van € 59.- voor een essential user of € 85,- voor een premium user betaal je slechts € 23,60 of € 34,-. Het aantal users dat je voor die prijs aanschaft wordt bepaald door de waarde van je onderhoudscontract.

Deze actie geldt voor de bedrijven waarvan het onderhoudscontract tussen nu en 1 januari 2023 afloopt. (verlengt tot 31 december 2022, red.)

Mocht je niet in aanmerking komen voor deze actie dan kun je altijd nog gebruik maken van de vorige actie waarbij je 40% korting krijgt op de abonnementen voor Business Central.

Hulp bij de juiste keuze

Licentiestructuren zijn complex en vrijwel bij niemand gelijk. Veel bedrijven hebben meerdere licenties (werken internationaal) of door omstandigheden te veel concurrent users in de licentie zitten (bedrijfssplitsingen, krimp door recessie etc.). Een eenduidig advies en calculatie kunnen we dan ook niet bieden; dit is altijd klantspecifiek. JSucceedIT kan jou helpen bij het bepalen van jouw huidige licentiewaarde en -opbouw, en de kosten voor omzetting naar een cloud-abonnement.

*Houd er rekening mee dat bij Business Central er naast een licentie voor het gebruik van Business Central, ook licenties voor Office 365 nodig zijn. Zoals eerder gezegd is Office 365 niet vereist, maar wel zeer sterk aan te raden.

Kijk verder dan alleen licenties

Na een analyse van hoe over te gaan van on-premise naar een cloud-abonnement, blijkt vaak dat er niet gekeken is naar de financiële besparingen op IT-beheer, hardware en infrastructuur. Het opstellen van een complete kosten-batenanalyse als onderdeel van de roadmap wordt daarom aanbevolen.

Anderzijds laat Microsoft je ook niet heel veel keus. Wil je naar de cloud, dan moeten de oude licenties worden ingeruild, ongeacht de financiële consequenties.