Ga naar de inhoud

Master Mark-Jan

Begin februari heeft Mark-Jan Hennink zijn afstudeeropdracht al met succes verdedigd. Daarmee rondde hij zijn masterstudie Business Process Management & IT af. Afgelopen week mocht hij zijn bul in ontvangst nemen. Een mooie prestatie van onze collega Mark-Jan.

Business Process Management & IT kijkt naar de inrichting en de prestaties van bestaande bedrijfsprocessen. De centrale vraag is: welke verbeteringen zijn mogelijk door de inzet van innovatieve IT? Thema’s die daarbij aan de orde komen zijn: Enterprise Architecture, Business Intelligence, Business Processes, Data Governance en Data Analytics.

“Iets waar ik dagelijks mee bezig ben en waar ik mij in wil blijven ontwikkelen. Deze opleiding gaf mij de mogelijkheid om mijn kennis eens flink op te frissen en de allerlaatste inzichten te verkrijgen in dit relatief jonge vakgebied.” Aldus Mark-Jan. Studeren naast een fulltime baan is een pittige opgave. SucceedIT ondersteunt dit initiatief en geeft haar medewerkers graag de tijd en ruimte om zich te blijven ontwikkelen.

Afstudeeropdracht

Mark-Jans afstudeeropdracht heeft de titel ‘The impact of using Enterprise Architecture on the Agility of organizations’. Het is een praktijkonderzoek naar de invloed van Enterprise Architecture op de wendbaarheid van organisaties. Enterprise Architecture is een continu proces dat de bestaande en geplande IT-ondersteuning voor een organisatie bestuurt en verbetert. Het proces kijkt niet alleen naar het IT-landschap van een onderneming, maar ook naar de bedrijfsprocessen, zakelijke doelen en strategieën.

Mark-Jan: “Het succesvol toepassen van IT is namelijk niet alleen afhankelijk van het IT-landschap zelf. Het succes staat of valt met het inzetten van de juiste methodieken die passen bij de organisatie. Er moet een match zijn tussen de doelen, de strategie, de structuur en de processen. Deze zaken beïnvloeden elkaar en bepalen samen het succes. Daarnaast blijkt ook de cultuur van de organisatie een heel belangrijke succesfactor.”

Proactief en op basis van de nieuwste inzichten IT-projecten uitvoeren en processen verbeteren. Daar staan wij voor. Mark-Jan, van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

mark-jan hennink