Ga naar de inhoud

Goed onderwijs in ontwikkelingslanden

SucceedIT steunt Edukans, een stichting dat zich inzet voor kwalitatief goed onderwijs in ontwikkelingslanden.

Waarom sponsoren we Edukans

SucceedIT is al geruime tijd sponsor van Edukans, een organisatie die zich inzet voor het bieden van goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Edukans streeft naar een veilige leeromgeving, goed opgeleide en gemotiveerde docenten, betrokken ouders en relevante opleidingen voor jongeren. We hebben eerder projecten gesteund, zoals het Nairobits-project in Kenia en de EDU Q-card in Ghana. 

Het project dat wij steunen

Dit jaar sponsoren we een nieuw project in Malawi genaamd het School-based Blended Education Mentorship Program (SBEMPro). Dit pilotproject duurt 10 maanden en wordt gefinancierd door Edukans en UNICEF. Het zal worden uitgevoerd in 9 districten van Malawi en omvat in totaal 360 scholen, 130.000 basisschoolleerlingen, 50.000 middelbare scholieren, 30 hoofdtrainers, 1.800 schoolleiders en 9.000 leraren!

 

Over Edukans

Edukans is sinds 2002 actief en zet zich in voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden. Het doel van de organisatie is om kinderen en jongeren het best mogelijke onderwijs te geven en hen te helpen het beste uit zichzelf te halen. Edukans werkt momenteel in Bolivia, Ethiopië, Ghana, India, Kenia, Malawi, Oeganda, Peru en Zambia. Als je meer wilt weten over deze projecten of zelf een bijdrage wilt leveren, bezoek dan de website van Edukans voor meer informatie over de projecten en de sponsormogelijkheden.

Wil je zelf ook een donatie doen?

Steun Edukans

Video

Bekijk de video om meer te weten te komen over Edukans.