Ga naar de inhoud

Wat is
Business Central

Business Central is het ERP van Microsoft. De opvolger van Dynamics NAV. En zorgt ervoor dat jouw bedrijfsprocessen en IT-architectuur optimaal zijn.

Business Central

Je gebruikt voor je bedrijfsvoering al de nodige Microsoft-applicaties. Je medewerkers zijn gewend aan Excel, Outlook en Word. Wellicht ‘zit’ je al op Microsoft 365 (voorheen Office 365) en ben je klaar voor een volledige cloudtransitie. Niet vreemd als je bedenkt dat Microsoft al sinds lange tijd een marktaandeel van 75-80% wat betreft besturingssystemen heeft. Van alle bedrijven die in een cloud-platform werken, werkt inmiddels 75% met Microsoft 365. Vooral het mkb adopteert de cloud steeds meer als kantooroplossing.

 
dynamics 365 business central

Modules in Business Central

Een keuze voor een Microsoft Dynamics alles-in-een bedrijfsoplossing is dan logisch. Microsoft Dynamics 365 Business Central bevat de volgende modules:

· Boekhouding
· Klantenbeheer
· Inkoop
· Verkoop
· Productie
· Services
· Projecten
· Voorraadbeheer

 

Sterke integratie met Microsoft 365

Dynamics 365 Business Central is een volledige cloud-based ERP-oplossing van Microsoft, volledig geoptimaliseerd voor bedrijven met 1 tot 500 medewerkers. Business Central is de opvolger van Dynamics NAV en Navision. Business Central is volledig geïntegreerd met Microsoft 365 (met onder andere Outlook, Word en Excel).
Rick-profiel consultant SucceedIT

Met Business Central bouwen we haast geen maatwerk meer
dat scheelt veel tijd en geld

Rick Bouwmeister
Consultant SucceedIT

Cloud-based en maandelijks abonnement

Business Central is volledig cloud-based en overal te gebruiken. Het vereist geen installatie op eigen servers meer. Met de Business Central-app voor iOS of Android heb je zelfs op je telefoon overal en altijd inzicht in al je cijfers en bedrijfsprocessen.

Tweemaal per jaar brengt Microsoft een grote update uit met nieuwe functies en aanpassingen. Deze updates verlopen geheel automatisch en zijn onderdeel van je maandabonnement. Zo beschik je altijd over de laatste versie van Business Central.

Business Apps

Er zijn vele apps beschikbaar die de functionaliteit van Business Central verder verrijken. Denk hierbij aan webshopconnectoren, oplossingen voor goederenscanning, factuurverwerking, voorraadoptimalisatie of documentmanagement. Groot voordeel: deze apps zijn gemaakt door specialisten, het zijn bewezen oplossingen die maandelijks opzegbaar zijn. En niet geheel onbelangrijk: je hebt de garantie dat deze apps blijven werken bij elke update van Microsoft Business Central. Duur maatwerk behoort daarmee tot het verleden.

Naast de koppeling met Office 365 heeft Business Central ook koppelingen met PowerBI, PowerAutomate en PowerApps. PowerBI biedt managementdashboards gebaseerd op data uit Business Central. Microsoft investeert stevig in Artificial Intelligence (AI) waarmee de software op basis van data-analyse voorspellingen doet voor bijvoorbeeld de voorraad, het betaalgedrag van klanten en de cashflow.

Microsoft 365

Microsoft 365 brengt alle informatie bij elkaar in een vertrouwde en veilige omgeving, toegankelijk voor iedereen binnen het bedrijf. Het bewerken en delen van documenten, agenda’s en andere tools maakt samenwerken met collega’s en relaties makkelijk en overzichtelijk.

Microsoft 365 biedt een complete set tools om al je werkprocessen mee te verbeteren. Door slimme functionaliteiten te integreren kun je op het 365-platform klanten waarde bieden op elk contactpunt, de verkoopproductiviteit verhogen en jouw klanten een uitzonderlijke service bieden! Kortom, deze combinatie biedt een basis voor een modern, efficiënt werkend bedrijf.

Wellicht ‘zit’ je al op Microsoft 365 (voorheen Office 365) en ben je klaar voor een volledige cloudtransitie. Niet vreemd als je bedenkt dat Microsoft al sinds lange tijd een marktaandeel van 75-80% wat betreft besturingssystemen heeft. Van alle bedrijven die in een cloud-platform werken, werkt inmiddels 75% met Microsoft 365. Vooral het mkb adopteert de cloud steeds meer als kantooroplossing.

Een keuze voor een Microsoft Dynamics alles-in-een bedrijfsoplossing is dan logisch.
Microsoft licenties